Nieuws

Eerste editie PASS THE MIC groot succes

De eerste editie van Pass the Mic was een succes. Maar liefst 12 artiesten gingen het podium op. De artiesten waren  ingedeeld in de categorieën Rap en Spoken Word. Tarik uit Deventer deed zelfs in beide categorieën mee. Het deelnemersveld was zeer divers. Alles kwam voorbij: man/vrouw, oud/jong (deelnemer Gilaisho slechts 12 jaar!!!)

Rapper Bram kwam helemaal vanuit Neede, terwijl winnaar van de Spoken Word categorie Wiebe bijna een buurjongen van Studio15 is. Ook de ervaring van de deelnemers was divers.  In de categorie Rap won rapper D.Block Chopper, hij rapt al 9 jaar. Terwijl Spoken Word winnaar Wiebe pas sinds zeer kort bezig is, dit ook tot verbazing van jurylid Tim Beumers.

 

 

Ondanks de diversiteit van de deelnemers hadden ze met elkaar gemeen de zeer persoonlijke teksten. Muziek is voor deze jongeren echt een uitlaatklep, waarin ze alle frustraties en pijn van het leven kwijt kunnen. Dit blijkt ook uit de woorden van de beide winnaars. Op de vraag wat hun ambitie is gaat het niet om geld of platencontracten, maar dat ze met de muziek mensen willen raken.

Al met al een geslaagde avond en de herhaling van Pass the Mic zal plaatsvinden in oktober!

by Floris van Veldhuizen

homebanner-overlay

Avedan Provincie overijssel Kaliber kunstenschool Almelo