Performance coaching

Performance

Optreden voor publiek en op een groot podium. Dat is precies wat Studio15 uniek maakt. Of je nu in een band speelt, een dansgroep hebt of een theaterstuk maakt, bij ons kun je terecht om te oefenen op een podium, voor coaching bij het in elkaar zetten van je setlist, show of voorstelling. En tijdens de open podium activiteiten van Studio15 treed je live op voor publiek.

Coaching

Bands

Masterclass Luke Christoffel

Elke laatste donderdag van de maand van 20.00 tot 22.00 uur is het grote podium gereserveerd voor bandjes. Luke Kristoffel van de band ‘The Road Home’ komt speciaal naar Studio15 om ons te coachen op het gebied van muziek en presentatie op het podium. Drie jaar geleden bekroonde 3FM  The Road Home tot Serious Talent. Sindsdien heeft de band nationale en internationale tournees achter de rug  en hebben ze het podium mogen delen met o.a. Lit (USA), Toy Dolls (UK), De Staat (NL), Blackberry Smoke (USA) en July Talk (CAN). Ze werkten samen met producer Guido Aalbers, bekend van z’n werk voor Coldplay en Queens of the Stone Age.

Deelname aan de masterclasses van Luke zijn gratis, maar meld je als band wel even van te voren aan.

Dans/theater

Zit je in een dansgroep en bereid je je voor op een wedstrijd of optreden? Dan kun je op vrijdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur en vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur terecht bij Studio15. Kanvie helpt je met het verfijnen van je act en geeft tips. Ook als je als groep iets met theater wil doen kun je bij Kanvie terecht. Hou ook onze agenda in de gaten. Kanvie organiseert namelijk een paar keer per jaar een masterclass van een bekende danser of choreograaf waar je gratis aan kunt deelnemen.

Rap/zang

Als rap- of zanggroep, maar ook als je solo optreed, kun je elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur en donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur oefenen op het grote podium. Haris is aanwezig om je te helpen met het opbouwen van je act, en geeft tips & trucs.

Lessen

Bij Studio15 kun je verschillende lessen volgen op het gebied van muziek. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Kaliber Kunstenschool. De lessen zijn in de vorm van een jaarcursus of in modules van een aantal weken. Voor de exacte kosten en begin- en einddatums kun je kijken op www.kaliberkunstenschool.nl

Breakdance

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying, vormt samen met rap, graffiti en dj-ing de vier elementaire onderdelen van hiphop. Lijkt het je gaaf om dit ook te kunnen? Kom dan eens langs bij één van onze lessen.

Train je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek om de breakdance bewegingen onder de knie te krijgen. Uitgangspunten van deze dansstijl zijn originaliteit, expressie en het creëren van je eigen stijl.

In de basis is het een individuele dansvorm die je echter ook met een groep (crew) kan doen.

Breakdance (7 – 12 jaar)

Donderdag 17:00 uur

Aanmelden kun je hier

Breakdance (12 – 18 jaar)

Donderdag 19:30 uur

Aanmelden kun je hier

Ruimtes

Danszaal

Studio15 beschikt over een eigen dansstudio die je maandag tot en met donderdag van 15.00 tot 22.00 uur, vrijdag tot 23.00 uur en zondags van 13.00 tot 19.00 uur kunt gebruiken om te oefenen. Je kunt altijd gewoon langskomen om te trainen. Als de zaal niet bezet is kun je er gratis in. Wil je er zeker van zijn dat de dansstudio vrij is? Reserveer hem dan van te voren. Je betaalt dan wel huur. Dat is €15 per uur.

Podiumzaal

Studio15 beschikt over een podiumzaal met 325 staanplaatsen. Wil je je act uitproberen op het grote podium? Je kunt altijd gewoon langskomen. Als de zaal niet bezet is kun je er gratis in. Wil je er zeker van zijn dat de podiumzaal vrij is? Reserveer hem dan van te voren. Je betaalt dan wel huur. Dat is €15 per uur.

Open podium

Jump on Stage

Bij Jump on Stage bieden we talenten een podium om te laten zien waar ze in uitblinken. We coachen, moedigen aan en creëren een laagdrempelige vibe, zodat ze de sprong naar het podium sneller durven te maken.

Jump on Stage, hèt Open Podium van Almelo en omgeving!

Inspire Nation Café

Elke laatste vrijdag van de maand is er bij Studio15 Inspire Nation Café. Een plek om elkaar te ontmoeten, met elkaar te jammen, improviseren, sparren. Je hebt de kans jezelf voor een klein publiek te tonen, of mee te spelen met anderen. Inspire Nation Café is een laagdrempelig podium om ervaring op te doen vóór je het grote podium opgaat bij bijvoorbeeld Jump on Stage. Aanmelden is niet nodig, je bent welkom vanaf 19.30.